Om du drömmer dig bort till varmare breddgrader när mörkret kryper fram är du inte ensam. För de absolut flesta så gör sig både kylan och mörkret påmint runt denna tid på året. Och vilket bättre sätt än att ta sig till solen och värmen finns det för att motverka den tunga känsla som vintern för med sig?

Vad stoppar dig?

Ofta tar de flesta av oss ut vår semester under sommarmånaderna för att sedan ångra det när artiklar om solresor haglar lika tätt på skärmen som snön utomhus. Många arbetsplatser vill gärna att arbetarna ska vara lediga under den så kallade ”industrisemestern”. Men eftersom vi rör oss från ett industrisamhälle till ett digitalt så är det många aspekter som behöver förändring. Enligt forskning som sker finns det dessutom positiva aspekter med en uppdelning av ledigheten.

Framförhållning

Det du borde göra är att planera med din arbetsplats så du kan få en modern och så effektiv semester som möjligt. Att ta hela semestern i ett block är förlegat och dessutom kontraproduktivt. Så köp dig något nytt och njut av en solsemester, både för din egen hälsa och för företagets. Om du mår bra mår företaget bra!